Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Femundlöpet Femundlöpet: Here we come
formats

Femundlöpet: Here we come

Femundlöpet

Femundlöpet: Here we come!

Femundslöpet är en långdistanstävling för hundspann. En tävling som alltid brukar kollidera med Jokkmokks Vintermarknad. 2013 är tävlingen lyckligtvis inte under marknadshelgen så nu kör vi!

Stina kommer att satsa på Femundslöpet 400km. Där startar man med 8 hundar. Själv så siktar jag på Femundslöpet 600km med 12 hundar. Det innebär att vi behöver 20 hundar som kan gå tävling i slutet av Januari vilket inte borde innebära några större problem.

Vi har redan grovt fördelat kenneln mellan oss i två träningsgrupper. Alla hundar kommer att tränas normalt som inför vilken arbetssäsong som helst. Däremot så vet vi redan idag att en del av kennelns hundar inte är aktuella för tävling men hösten får utvisa vilka som följer och vilka som får stanna hemma.

Här på Working Husky Kennel hemsidan, som vi successivt uppdaterar kommer vi att presentera alla hundarna närmare under hösten. Stamtavlor, egenskaper, släktskap, bilder, utrustning, hur träningen fortlöper, avel m.m.

Mattisblogg kan ni följa vårt liv här i norr, hundarna, friluftslivet och massa annat här på torpet och i skogarna runt omkring. Det blir även tester av utrustning, tips och tricks m.m.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
2 Comments  comments 

2 Responses

  1. […] bland annat en 2:a plats på VM 2008 i sexspannsklassen. Hon kommer troligast inte att kunna gå Femundlöpet 2013 då hon ligger för långt efter i träning.   « Siberian huskyvalpar, […]

  2. […] med sitt spann.Träningen mot Femundlöpet fortsätter planenligt. Vi räknar distans och antalet träningspass. Fram till idag har hundarna […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *