Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Hanar Team Luna-Tic’s Toolik

Team_Luna-Tic's_toolik

Team Luna-Tic’s Toolik S53999/2008

Dob: 2008-07-15

S: Kvarnmyrens White Bear S54136/99
D: Kvarnmyrens Gale S50661/2003

Toolik är en hund som kom till oss som vuxen. Han arbetar alltid ärligt, har en grym aptit och behöver inte alls mycket mat för att hålla hullet. Riktigt bra päls och stark vid lägre fart. Stamtavlemässigt är han i det närmaste ren Igloo Pak och Zero. Om man skall benämna någon hund som polar så är nog Toolik en av de mest polara arbetande siberian huskies som jag hittat.

Tyvärr så saknar han farten (detta skall inte jämföras med en hund som helt enkelt inte vill dra). Det gör också att han inte klarar de längre distanserna med våra andra hundar som helt enkelt har en högre snittfart. Annars kan han gå både länge och långt för arbeta vill han verkligen. Socialt fungerar han bra i gruppen bortsett från det att han tycks ha ett ’hatminne’. Om någon hund gjort något ojuste mot honom så glömmer han inte detta. Flera veckor senare kan han plötsligt ’ta hand’ om problemet igenom att helt sonika försöka ruska till den hunden. Vi har arbetat med detta konsekvent och han är bildbar så nu är det nått år sedan vi hade någon incident.

I spannet är han alltid lugn och gör sitt jobb. Egentligen en tämligen optimal arbetshund om man inte hade ambitioner på att köra fort, dvs tävla. Det är inte omöjligt att vi tar en kull efter honom för att ta vara på hans bra egenskaper.

Plus: Arbetsvilja, aptit, ämnesomsättning, lugn och fantastisk päls.
Minus: Avsaknaden av fart i kroppen. Helt enkelt för tungt och ’klumpigt’ byggd.

2 Responses

  1. […] den senaste veckan kom Team Luna-Tic’s Toolik till oss från Urban. Toolik har tidigare arbetat på en turistkennel och ska vara en rutinerad […]

  2. […] veckan kom en ny hund till vår kennel. Team Luna-Tic’s Toolik (S53999/2008). En hanhund som tidigare gått i Urban Svenssons arbetsspann och jobbat på olika turistturer. Hos […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *