Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Hanar Working Husky Sanoj
Working_husky_sanoj_1

Working Husky Sanoj.

Working Husky Sanoj S43413/2008

Dob: 2008-05-08

S: Working Husky Pelle S65693/2006
D: Neimans Dusk S56882/2004

Sanoj är en av de grymmaste arbetshundarna som jag har kört. Som ettåring var han helt rabiat och tuggade nacklinor och selar. Detta är absolut ingen enkel hund men han är outtrötlig. Efter 20mil non-stopp vill han gå vidare. Denna hund har helt enkelt större arbetskapacitet än det mesta. Han är inte inskolad som ledarhund. Problemfri i hundgården med andra hundar. Som tvååring blev han mycket enklare att köra.

Fader till våran ö-kull. Öya, Ölina och Önska. Tre tikar som tycks fått Sanojs kapacitet, aptit och vilja. Vi kommer att ta fler kullar på denna arbetsnarkoman.

Plus: Enorm arbetskapacitet och uthållighet. Skolbar och lugnar sig då han får mycket arbete. Ett råskinn och solstråle i krisiga situationer. Mycket bra aptit.
Minus: Mycket het som unghund. Impulsiv. Stor och lite för tung.

Race merits:
2012 Nordic Open 8-dog sprint, nr 1

S-litter_pedigree

3 Responses

 1. […] Sanoj är en riktigt crazy hanhund. Han är ganska stor och med ett hängande öra så ser han dessutom lite brutal ut. Hängöron är inget som utställningsdomare gillar. Sanojs vilja att gå distanser och att alltid arbeta är sådana egenskaper som inte kommer fram på utställningar. […]

 2. Hei Matti, Sanoj ser ut som en hund vi også burde brukt i avl om du tillater det da. Dessverre var jeg ikke klar over at du var bosatt i Sverige og derfor relativt enklere tilgjengelig for besøk enn om du hadde bodd i Finland som jeg trodde. Vår lederhund Dapheny ble i våres parrat med Trailbound Lokiboden’s Trek, hadde jeg vist om deg så hadde jeg kontaktet deg for parring allerede da. Ulveheia’s Dapheny (som er fult navn)fikk 8 valper 3 tisper og 5 hanner. Vi bestemte oss da for å selge de 3 tispene og beholde alle hanvalpene. Så har vi bestemt oss for å parre henne enten 2017 eller 2018 og da beholde alle tispene for å videreføre henne så godt det lar seg gjøre. Tror du det er mulig for oss å bruke Sanoj i avl på Dapheny som beskrevet? Ser fram til å høre fra deg.

  • WorkingHusky

   Hej Svein Erik!
   Vi sender deg en email istället för att skriva här i kommentarsfältet. 🙂
   /Stina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *