Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Hanar Working Husky Uffe

Working_husky_uffe

Working Husky Uffe S48852/2009

Dob: 2009-06-17
S: Working Husky Rambo S23196/2008
D: Working Husky Hilda S52503/2002

Uffe är en hanhund ur våran stabila U-kull. Liksom sina syskon arbetar han ärligt och hårt. En hund som går lika bra som arbetshund långt ute i markerna som han går på Femundlöpet eller framför en sprintsläde. Med andra ord en allroundhund för alla positioner i spannet. Han är idag ingen kommandoledare, men han har inte heller fått chansen att arbeta så mycket fram att han fått den kunskapen.

Uffe är vanligtvis bra med maten men andra perioder äter han sämre. Under säsongerna har han en tendens att lätt tappa vikt. Han är mycket snäll, social och lättsam i hundgården. Han är lugn i spannet förutom att han ibland piper lite vid starten.
Han har fått våteksem några gånger vilket vi inte hittat orsaken till. Värme, päls, foder? Enda anledningen till att vi ser det som ett problem är att även hans syster Unna har haft en del liknande våteksem. I Unnas fall fick vi bukt med detta efter en tuffare penicillinkur då det visade sig bero på bakterier i underhuden.
Plus: Mycket bra arbetshund för såväl expedition/arbete som långdistans och sprinttävling. Social och lättsam hund.
Minus: Tappar lätt vikt under tuffa arbetsperioder. Våteksem som vi inte vet vad de beror på (ca 5-8 ggr under hans livstid)

Race merits:
2014 Amundsen Race (8 dog class) 300 km, nr 9
2014 Femundlöpet 600 km, nr 23
2012 Nordic Open 8-dog sprint, nr 2

U-litter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *