Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Hanar Working Husky Viktor

Working_husky_viktor

Working Husky Viktor S48846/2009

Dob: 2009-06-18
S: Dino S47151/2006
D: Fugitive’s Angel S58184/2005

Viktor är en tämligen stor och stadig hanhund. Mycket polar päls och bra aptit. Han strävar alltid efter att vara till lags och ger allt för spannet och föraren. Denna hund sover lika gärna på snön i rykande snöstorm som han kryper in i en koja. Så kanske det inte är men han tycks vara helt oberörd. Däremot så är han väldigt mjuk och ibland lite krypig. Som exempel så ligger han gärna ner när man skall sela av honom. Denna hund är helt genomsnäll både mot folk och hundar. Underdånig och kanske kennelns snällaste hund.

Arbetsmässigt klarar han längre distanser riktigt bra. Toppfart för sprint saknar han och marschfarten är inte lika hög som många av de andra hundarna vi har. Däremot så går han mycket bra på långa distanser om och ju längre man kör desto gladare är Viktor. Han är en riktig motivationshöjare i spannet. Detta är en i det närmaste perfekt tur och arbetshund. Han går i alla spannets positioner inklusive i led.

I stamtavlan ser man att detta är en blandad avel. Pappan Dino är en arbetshund från Hoffgrens med bakgrund från Working Husky. På mammans sida hittar vi Fugitive’s tidigare sprintavel. Mestadels Igloo Pak och Zeroblod om man går tillbaks i leden.

Plus: Mycket hög arbetsmoral och stor kapacitet. Bra aptit. Genomsocial/snäll mot folk och hundar. Går i spannets alla positioner.
Minus: Inte den snabbaste. Är lite för underdånig i vissa situationer.

V-litter_pedigree

2 Responses

 1. Helen Conte

  Har ni tagit några kullar på honom?

  • WorkingHusky

   Vi har inte tagit några kullar på Viktor men borde kanske gjort det.
   Viktor är en bra arbetshund. Systern Vega som vi sålde då hon saknade arbetskalle för långdistans och expeditionskörning blev istället en mycket bra tävlingshund för sprint hos Snowshadows kennel.
   Ville som gick ett tag hos oss arbetade grymt bra men fick ryggproblem.
   Syskonen Vicky och Viper går som turist-/arbetshundar hos Sten Hofgren här i Jokkmokk med gott resultat.
   // Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *