Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Hanar Working Husky Xtreme

Working_husky_xtreme

Working Husky Xtreme SE11025/2010

Dob: 2009-11-04
S: Working Husky John S35375/2005
D: Working Husky Rut S23190/2008

Xtreme är en mycket välbyggd och inte speciellt stor hanhund. Denna hund bodde under sin uppväxt på en sprintkennel (Fugitive’s) och redan som unghund gjorde han karriär som farthållande träningsledare. Pga ointresse för att låta sig vätskas så fick vi tillbaks honom. Hos oss äter han okej men just aptiten är denna hunds absolut största svaghet.

Under arbetskörning är Xtreme alltid lojal, följsam och ärlig arbetare. Går i det närmaste klockrent i spannets alla positioner. För oss har han varit en given tävlingshund de gånger vi kört race och då såväl kort som långt. Pälsen är i tunnaste laget men med bra underull. Är det någon av hundarna som får täcke på natten är Xtreme en av de första vi tänker på.

Socialt i flocken är Xtreme lite osäker. Detta kan vid ett fåtal tillfällen göra att man upplever att han kaxar sig men det är inget problem med honom. Han rusar omkring med de andra i rasthagen och vi märker det inte i vardagen. Vi har aldrig sett ett jaktintresse hos Xtreme utan han följer oss följsamt lös på promenader.

Plus: Snabb, håller bra för långa distanser. Hårt arbetande och sköter alla spannets positioner galant. Lyhörd och fungerar lös.
Minus: Aptiten och den tunna pälsen.

Race merits:
2014 Amundsen Race (8 dog class) 300 km, nr 9
2014 Femundlöpet 600 km, nr 23
2012 Nordic Open 8-dog sprint, nr 2

X-litter_pedigree

En kommentar

  1. […] Xtreme är en liten snabb hanhund som nästan alltid går I gallopp. I spannet återfinns han som ledarhund såväl som längst bak eller mitt i. En riktig all round hund. Nackdelen med honom är aptiten. Man får alltid erbjuda två sorters snacks till honom och gärna i små bitar. Då brukar han peta i sig dessa. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *