Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Okategoriserade Jättetråkigt men sant…
formats

Jättetråkigt men sant…

tass-tramp I slutet av September fick vi hit Team Amarox Ica från Pia Ångström i Jämtland. En glad och fin hund som fann sig snabbt tillrätta på kenneln både med oss och de andra hundarna.
När Ica kom hit var hon inte tränad lika mycket som våra och fick därför gå in på unghundsspannet som låg på ungefär samma träningsdistans som Ica.

Första träningspasset drog hon inte något vidare och tittade mycket bakåt men Pia hade sagt att hon kunde vara lite rädd och försiktig i början för nya grejer. Så jag tog det inte så allvarligt utan tänkte att hon kommer sig väl efter ett tag. Vad jag däremot reagerade på var att hon sprang väldigt ”kohasigt” i bakpartiet i trav.

Vi körde henne ytterligare några gånger men Ica drog fortfarande inte. Jag funderade mycket på hennes ställ i bakbenen och började ana misstanke att felet låg där. Efter att ha känt på knäskålarna kunde jag konstatera att de var alltför breda för att vara normala. När jag dessutom försökte sträcka bak henne bakben kompenserade hon med att vrida hela ryggen för att få ut benen. Ica började nu också halta emellanåt bara av att ha lekt i rasthagen någon timme.

Efter ett veterinärbesök fick vi reda på att hennes knän har försökt kompensera något som varit fel och då växt sig tjockare och att Ica aldrig skulle kunna springa normalt igen.
Efter en längre tids vila fortsatte Ica att vara halt varje gång hon lekt en liten stund och tillsammans med Pia tog vi beslutet att låta Ica somna in.
/Stina

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *