Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Amundsen Race Kennelsamarbete och tomma tikar
formats

Kennelsamarbete och tomma tikar

Working_husky_xalo

Working Husky Xalo

Fyra av våra Siberian husky tikar var parade under våren. Tre av tikarna parades med lite äldre hanhundar och den fjärde tiken satte vi ihop i slutet av löpperioden. Nu kan vi konstatera att det blev ingen babyboom 2015 på Working Husky Kennel. Det blev fyra tomma tikar!

Igenom årens lopp har vi haft samarbete med lite olika kennlar. Valpbyte, parningar, träningsutbyte och mycket mer. Att samarbeta är roligt och givande. Det handlar inte om pengar utan mer om att man har ett gemensamt mål och vill utveckla rasen. Avelsmål, träningsmål eller vad det kan vara. Det kan också handla om att man delar valpkullar, delar på kostnader, delar på arbete.

Om allt går vägen kommer vi nu att ta in två valpar efter Fugitive’s Winx och Fugitive’s Rob från Camilla Buvall, Varggyllens kennel. Dessa två valpar är Jenki Lindgrens (Fugitives kennel) som vi ska ta hand om. Dessutom har det just i dagarna fötts en intressant kull hos Camilla Eklund på Wild Tribes kennel och där kommer vi att få en hanvalp efter Trailbound Lokiboden’s Trek och Wild Tribe’s Rejsa. Vad jag gillar med denna kull är dels att den är relativt rena Igloo Pak och Zero linjer. De linjer som i mitt tycke presterar bäst både på sprint, långdistans och turistkörning. Blodslinjer som de bättre slädhundsförarna använde innan de bytte till Alaskan Huskies under slutet av 90-talet. Fadern är från Tshabets kennel och Lookiboden. Tsabet har Fugitive’s kennel tidigare använt med mycket gott rersultat och Lookiboden är även det välrenomerade hundar.

Vi håller dessutom på att parar Working Husky Singla med vår hanhund Working Husky Xalo. Det kan hända att vi satt ihop dessa lite för sent in i löpet men sånt är livet. Det är två mycket bra slädhundar som båda fullföljt Femund 600, Amundsen 300 samt gått i arbete i vår turistkennel i flera år. Xalo har dessutom gått i ett vinnande spann på en 8-spann sprinttävling. Vi förväntar oss bra långdistans och arbetshundar som inte saknar farten.

Working_husky_singla

Working Husky Singla.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
2 Comments  comments 

2 Responses

  1. Hej! Känns kul med samarbete och att en valp hamnar hos er
    Allt med avel är ju inte att tjäna pengar utan att få fram bra valpar som hamnar i bra hem
    Med vänlig hälsning, Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *