Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Sålda hundar Pelle utvandrar till Norge
formats

Pelle utvandrar till Norge

Idag flyttade en stor personlighet från kenneln, Pelle.
Pelle föddes på vintern och växte upp inomhus med oss och såg fjällvärlden från Mattis slädsäck där han blev nerpackad och förnöjt satt och kikade ut. Han bodde inne i fjällstugorna, sov i sängen och sprang lös runt på gården och kring stugplatserna.

Pelle_valp

Pelle gillade verkligen att åka släde.

Nu i maj var vi med på filminspelning i Kiruna då några av våra hundar fick agera vargar. Pelle som är otroligt varglik i utseendet visade sig vara en riktig stjärna och fick vara med i alla tagningarna och fick till slut även spela poker i pubmiljö med den engelska kändisen Vera Filatova. Ni kan läsa mer om filminspelningen på Mattisblogg.

Pelle_varg

Varglika Pelle älskar att stå i rampljuset.

Pelle blir sju år i år och vi hade bestämt oss för att om vi hittade ett bra hem så skulle vi låta Pelle få leva ett lite mer ”avslappnat” liv.
Så, idag kom Torhild och Karl från Norge på besök. Vi har haft en hel del kontakt med Torhild och kommit fram till att det kändes helt rätt att Pelle skulle få flytta till henne. Torhild har sedan tidigare en Siberian husky tik, Akka och tillsammans ska de om en dryg vecka gå på 5 veckors fjälltur. På vintern kommer de att få dra pulka då Torhild är en väldigt aktiv friluftsmänniska och går mycket ”på tur” som man säger i Norge.

Det känns i hjärtat och det kommer att finnas ett tomrum i hundgården men vi är helt övertygade om att Pelle kommer att få ett jättebra liv.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *