Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Femundlöpet Statusuppdatering inför Femundlöpet
formats

Statusuppdatering inför Femundlöpet

Status_femundlopet_host_4

Stina med sitt spann.

Träningen mot Femundlöpet fortsätter planenligt. Vi räknar distans och antalet träningspass. Fram till idag har hundarna över 600 km. Dom känns alla pigga och väldigt alerta vid varje träningspass. Inga skador förutom lite slitage på någon tass.

Vi tittar mycket på hur hundarna reagerar när vi kommer med selarna. Vid varje pass har alla hundarna stått där och bedjande sagt ’ta mig med snälla’ vid varje tur. Mentalt är de inte alls pressade.

Man ska ju inte jämföra sig med andra sägs det. Givetvis jämför vi oss med andra som ska köra Femundlöpet och Finnmarklöpet. Då tränar vi kanske hälften så mycket som de som kör som mest. Men som vi brukar säga till varandra i stunder av tvivel… ’Det är ju inte den som startar med tröttast hundar som vinner utan det är den som kommer först i mål!’

Status_femundlopet_host_2

Under Augusti körde vi kortare turer med en del inslag av kommandoträning.


Status_femundlopet_host_1

Working Husky Xara utan vinterpäls.


Status_femundlopet_host_5

Working Husky Xalo dricker med hela nosen under vattnet.


Status_femundlopet_host_3

Working Husky Singla närmast och bakom fadern Working Husky Pelle .

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
4 Comments  comments 

4 Responses

 1. Dante Dahlgren

  Fina Bilder!
  Hur långt tränar ni en vanlig runda på ett ungefär? 🙂

  • WorkingHusky

   Vi försöker variera lite för att det inte ska bli allt för enformigt. Men nu har vi gått upp från 28 km-pass till 44 km. Men in i mellan är det inte så dumt att köra ett kort pass på tex.
   12 km.

 2. Vi trener også. jeg kan si følgende: Hundene går forover. De løper innimellom. De tåler de distansene jeg så langt gidder. De passerer som oftest greit selv om vi ikke møter noen så ofte. Vi vant et lite barmarksløp, så de har en viss fart.
  Så vi får se. For oss er femund en oppkjøring før Finnmark. men alt er jo bare en lek, og med kun 8 hunder som KAN trenes før denne sesongen kan det hende vi tryner før start…..

 3. ulf åkerman

  Intressant det där med tröttast hundar och först i mål. Blir mycket spännande att se resultatet om det är som ni skriver att ni kör hälften så långt inför löpet……….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *