Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Amundsen Race Stina på Amundsen Race
formats

Stina på Amundsen Race

Amundsenrace_2014

Denna bild och många fler kan ni hitta på vår facebooksida Working Husky Kennel. Stina är fotograf och har tagit denna under tävlingens första etapp.

Amundsenrace heter en 300km lång slädhundstävling nere i Jämtland. Stina är nu där med vårt team från Working Husky Kennel. Strax efter klockan 11 under Lördagen gick startskottet. Nu i skrivande stund har Stina och spannet färdats 90 km och tagit ut den första obligatoriska vilan på 6 timmar. Strax före klockan 01.00 på natten mot Söndag har de nu givit sig av på etapp 2.

Stina ligger nu bland de absolut sista spannen på banan. Allt fortfarande helt enligt hennes planering. Här kan man se en tydlig skillnad i strategi mellan de olika förarna. De flesta spannen har valt att gå direkt till checkpoint 2 och där ta ut sin 6 timmars vila. Stina har istället tagit vilan tidigt för att på så vis kunna köra med ett starkare spann längre in i tävlingen.

Målsättningen för tävlingen är att fullfölja med glada hundar. Ni kan följa Stina och hundarna samt Volker och Jasmin som är teamets handles på vår facebooksida Working Husky Kennel. Här uppdateras det regelbundet med bilder och status. Dessutom så hittar ni resultatservice på Amundsen Race egen hemsida. Där kan man gotta ner sig i distanser, snittfarter och vilotider. Spannen har dessutom LIVE GPS tracking så ni kan se exakt vart spannen är ute i terrängen. Koka en panna te och följ med på ett äventyr.

Hundarna som Stina kör i spannet är alla duktiga och normalt stabila slädhundar. Rambo, Ross, Singla, Xalo, Xtreme och Uffe är hundar som tidigare under säsongen även gått i mål med mig (Matti)på Femundlöpet 600km. Till dessa har Stina dessutom plockat ut Unna och Viktor vilka även de är två stabila hundar. Alla dessa åtta hundar är uppfödda på Working Husky Kennel och används till vardags som arbetshundar i vår turismverksamhet.
/ Matti

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *