Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Amundsen Race Tävlingsambitioner inför säsongen 2014/15
formats

Tävlingsambitioner inför säsongen 2014/15

Femundlopet_2

Med nummer 13 fick jag starta ut Femundlöpet 2014. Nicklas Bloom har tagit denna bild.

I första hand har vi arbetshundar som skall klara av att utföra olika typer av arbete och de är inte utpräglade tävlingshundar. I firman Jokkmokkguiderna kör vi mestadels fraktkörning i skogs och fjällmiljö men även korta fikaturer m.m. Inför den kommande vintersäsongen kommer vi dessutom att sikta in oss på två långdistanstävlingar med hundspann.

Femundlöpet 600 km öppen klass kommer att köras av Matti i början av Februari. Under slutet av Februari kommer Stina att köra Amundsen Race 300 km. Femundlöpet har öppnat sin anmälning och det är redan betalt och anmält. Amundsen Race har en begränsning på 50 deltagare och de öppnar anmälningarna den 15 Oktober så vi hoppas att vi får startplats för Stina och ett 8-spann där.

Målsättningarna inför årets tävlingar kommer att vara på att genomföra. Det är långa distanser utan tvekan. Vi jobbar på att lära oss mer om våra hundar, långdistans och oss själva. Dessutom så gör vi detta främst för att ha trevligt och roligt. Vi går nu mot en ny säsong, Mattis 31 säsong och Stinas 11 säsong och vi är starkt peppade och inspirerade. Ju mer man kan desto roligare blir det!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *