Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Höst Träningsgrupper och lite ordning i leden
formats

Träningsgrupper och lite ordning i leden

Höstträning_förberedelser_2

Småfix och lite översyn av fyrhjulingarna innan första träningspasset.

På kenneln står det för närvarande 42 Siberian Huskies. Av dessa är fyra unghundar som inte är inkörda ännu, två äldre hundar skall gå lite lugnare och resten, 36 stycken, kan gå för fullt.

En senare fråga blir vilka tävlingar och om vi ska köra tävling över huvud taget i vinter. Ingenting är klart ännu. Nu ska vi först och främst sätta igång hundarnas rutiner och disciplin. Känna efter hur inspirationen sätter sig hos oss. Att träna för dessa långdistanslöp kräver att man känner sig ärligt motiverad.

Stina kommer att få en träningsgrupp om 14 hundar. Givet är att hennes nyckelhundar ingår där. Min grupp kommer att bestå av 22 hundar till att börja med och även jag har mina nyckelhundar. De unga och lite äldre hundarna kör vi gemensamt och inte lika hårt. De ska klara de lite enklare jobben i vinter.

När man tränar fler hundar än vad spannet rymmer får man göra system. All genomförd träning bokförs noga på individnivå. På så sätt kan vi se att alla individerna är med på banan inför säsongen. Min grupp kommer att delas i tre undergrupper. (A, B och C). Sedan kör jag ett spann om dagen med två av dessa grupper. Det ger varje individ två träningsdagar och därpå en vilodag. Ett system som räcker ganska långt.

/Matti

Höstträning_förberedelser_1

Hmmm…hur kunde det bli såhär trassligt?

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

En kommentar

  1. […] sjunker när solen gått ner. Luften blir frisk och klar. Hundarna blir allt piggare och vi har påbörjat träningen inför den kommande säsongen. Även hussen ifråga är ute emellanåt på mountainbiken och med […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *