Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Valpar Valpar på G
formats

Valpar på G

Publicerad den 17 april, 2013 av i Valpar

Uffe och Singla är nu parade och vi planeras få valpar i mitten/slutet av juni.
Under den gångna vintern har vi funderat fram och tillbaks vilka hundar som vi skall para denna vår. Först och främst skall det vara riktigt bra arbetshundar. Stamtavlorna skall passa ihop med varandra. Som om det inte är nog med det så måste dessutom rätt tik löpa vid rätt tillfälle.

Working_husky_uffeWorking Husky Uffe är en välbyggd hanhund som alltid arbetar riktigt bra. Social och lättsam med andra hundar. Äter bra men jobbar så pass hårt att han ofta blir tunn mot slutet av säsongen. Fungerar i led men tar inte kommandon riktigt bra. Uffe är resultatet av en kusinparning (WH Rambo/WH Hilda). Hela U-kullen är mycket jämn. De tål mycket arbete utan att ge upp. I princip springer hela kullen i led.

Working_Husky_Singla

Working Husky Singla är resultatet av en mycket lyckad tjuvparning
(WH Pelle med sin farmor Neimans Dusk ’Lisa’). Singla är en bra ledarhund på spår, dvs inte ospårat. Hon arbetar hårt och intensivt. Går väldigt bra på långdistans men saknar den sista toppfarten för sprint. Singlas bröder, Sammy och Sanoj är riktigt brutala arbetsnarkomaner som bara vill gå mer och mer.

Uffe/Singla kombinationen väljer vi att göra för att få bra arbets- långdistanshundar. Det blir en liten inavel (4,8%) på vårt eget material men samtidigt så finns det mycket från andra kennlar (Neimans Dusk, Fugitives Kruger) som blandar ut i en förhoppningsvis bra mix. Blir dessa hundar bra kommer det att med fördel kunna användas på obesläktade hundar från andra kennlar.
Några valpar är redan bokade och några skall vi behålla själva. Har du intresse av valp från denna kombination så hör av dig till oss.

Matti & Stina
info@jokkmokkguiderna.com

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

En kommentar

  1. […] händer det att tikar går tom, som tur är väldigt sällan. Den väl planerade parningen mellan Uffe och Singla gick i stöpet. Efter misstankar om att Singla bara lagt på sig av den extra mat hon fått fick vi […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *