Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
formats

Valptorka

Gråbeintunets-sofia-1

Gråbeintunets Sofia eller den lilla Prinsessan som vi kallar henne…

Denna sommar blev lite snopen för vår del när det gäller egna valpkullar. Tre egna tikar och senare även en fjärde parades och alla gick tomma. Då har vi förvisso försökt med hanhunden Atlas som börjar bli till åren på tre av tikarna.

Samtidigt på en annan plats i Norrbotten får familjen Sande (Isandes kennel) 16 valpar på två tikar, Beata och Molinka som går i deras tävlings och turkörningsspann. Dessa två tikar har parats med hanhundar från vår kennel. Nu har vi fyra pigga hanvalpar från Gällivares utkant på vår kennel.

Isandes Jesse och Flow är efter Fugitive’s Beata och Working Husky Åman. Beatas fader är den sedan länge döde Zero’s Huston som enligt många är en erkänt bra avelshund inklusive Harris Dunlop (Zero kennel). Beatas mamma är ingen mindre än Fugitive’s Winx som tillsammans med sina syskon är en stor del av nyckeln till Fugitive’s framgångar (Jenki Lindgren). Åman är sedan en av våra arbetshundar från vidderna. Detta blir en mycket spännande siberian husky kombination av tävlingshundar och arbetshundar.

Isandes Petter och Nisse är efter Nordvikens Molinka och Working Husky Rambo. Molinkas fader är Fenrisulvens Faste, en broder till Atlas pappa. Fenrisulvens äldre avel var riktigt bra hundar som vi gärna skulle se mer av på vår kennel. Molinkas moder är delvis efter Vargevass Mörki en hanhund som vi själva försökte avla på för många år sedan. En hanhund med mycket Igloo Pak som vi gillar. Valparnas fader, Rambo, är en av våra bättre fjälledarehundar.

Gråbeintunets Sofia, eller Lilla Prinsessan som hon kallas, är sedan en tik som kommer från Norge. Det är Gråbeintunets kennel (Trond och Siv). Vi har redan en broder, Homer Jr (Homy), från exakt samma kombination ett par år tidigare. Homy är mycket hund med energi och ett fantastisk arbetshuvud så det var inte svårt att bli spekulant på en tikvalp efter samma kombination. Sofia är också på plats men som den prinsessa hon är sover hon helst i vår soffa eller på värmemattan i hallen.

Vi kan bara konstatera att samarbete mellan kennlar har hjälpt oss enormt denna sommar. Det är bytesvalpar, parningsvalpar och våra gemensamma intressen för den arbetande renrasiga Siberian Huskyn som gör detta möjligt.

Isandes-jess-och-flow

Isandes Jesse och Flow ute med våra Border Collies på promenad.


Isandes-petter-och-jesse

Isandes Petter och Isandes Jesse.


Isandes-nisse-1

Isandes Nisse.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *