Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Arbetande siberian huskies Veterinärbesök och risk för tråkigheter
formats

Veterinärbesök och risk för tråkigheter

Charlie_veterinärbesök_2

Nedanför höger knä kunde vi hitta det enda osymetriska. Ett spår efter någonting som kan vara en äldre skada. Kanske har han sprungit in i någonting under lek.

Charlie, en av våra unghundar rör sig mycket osymmetriskt och märkligt med bakbenen. Vi håller stenkoll just på sådant för minsta tecken till felaktigheter i rörelsemönstret kan visa sig vara dolda fel hos en valp eller unghund. Ja, även hos vuxna hundar.

Med Working Husky Charlie i bilen styrde vi kosan mot Lapplands djurklinik i Gällivare. När vi gör sådana resor är det ofta med en orosklump i magen. Det har hänt att vi kommit tillbaks med hunden i en svart säck. Ingen hund skall leva hos oss om den har defekter som gör att den inte fungerar. Visst omplacerar vi också hundar men aldrig en hund som har allvarliga fel. Det är vår skyldighet som hundägare att se till att den hunden inte lider eller hamnar i fel händer. Kanske hos någon annan som har kvar hunden trotts att den lider och har ont. I Charlies fall så är han 1,5 år och en av de dampigaste arbetshundarna på länge. Ingenting att placera som sällskapshund.

Efter att Ylwa och Julia hade undersökt honom utan att hitta något allvarligt blev det även röntgen. Här kunde vi hitta en liten skillnad på höger bakben som kanske kan tyda på en tidigare skada. Men det är inget som egentligen skall kunna påverka men hur som helst en liten skillnad mellan höger och vänster bakben.

Charlie är med hem och är nu satt på 14 dagars vila med antiinflamatorisk medicin. Sedan skall vi utvärdera och försiktigt starta upp honom i draget igen. Betydligt mer lovande än att komma hem med en svart säck så klumpen i magen är borta för tillfället!

Charlie_veterinärbesök_1

Charlie medan vi väntar på uppvaknandet.

Nyårskänsla_hundspannsjobb_2

Charlie är en grymt hårt arbetande unghund. Under sin absolut första tur i spann högg han fast i nacklinan direkt efter start. Den tuggades av i farten och sedan vrålade han och fortsatte att dra som vilken vuxen hund som helst. Mycket motor och energi.Denna bild är tagen efter körning.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

En kommentar

  1. Sander

    Hoppas hon mår bra snart lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *