Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Okategoriserade Vinterns nytillskott i hundgården
formats

Vinterns nytillskott i hundgården

Under den gångna vintern kom tre nya hundar in på vår kennel från Per Nylén på Team Vachas kennel då han beslutat att dra ner på hundantalet.

Huskystigen_Atlas

Atlas en lite försiktig men väldigt trivsam hund.

Huskystigen Atlas. En mycket trevlig och välbyggd hanhund. Hos Per har han jobbat som ledarhund men här har det inte lossnat. Kanske den kommande vintern. Han blir otroligt het i starterna om han går på någon annans spann än mitt, så därför har han mestadels gått i mitt spann.
Detta är en hund som till stor del påminner om de hundar som vi trivs bäst med. Lyssnar, vill göra rätt, snäll med andra hundar och vill alltid göra rätt. Tar man en titt på stamtavlan så presenterar även den en hel del intressant. Detta är en hanhund som vi mycket väl kan komma att använda i avel i framtiden om han fortsätter ”växa in i spannet”.

Working_husky_west_tinos_1

Tinos, vacker och trygg

Working Husky ”Tinos” West. Tinos är född här och flyttade till Per som valp. Vi har förvånats enormt över hur lätt det gått för henne att komma tillbaks. Det känns verkligen som att hon aldrig bott någon annanstans.
Hon jobbar och är som de hundar som levt här hela sitt liv. Tyvärr så misstänker vi att Tinos har tendens till samma hosta/luftrörsproblem som sin mor (Working Husky Maja) och syster (Working Husky Wendy ). Framtiden får utvisa detta.

Zpring_1

Zpring får visa vad hon går för till hösten.

Team Vacha Zpring. Zpring valde vi att ta dels för att hon har relativt ”rent” Seppalablod. En blodslinje som länge intresserat oss.
Zpring är en snäll hund i flocken men hon urskiljer sig mycket gentemot de andra hundarna vi har. Hon gillar att vara hos oss men hon strävar inte efter att vara tillags. Hon går mer sin egen väg som det passar henne. I spannet har vi inte riktigt hunnit testa henne då hon fått en kull valpar och därmed varit ur arbete.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
1 Comment  comments 

En kommentar

  1. […] då man har mycket hundar. Även om man jobbar för att slippa dem så kommer de ändå att hända. När vi köpte Zpring av Per visste varken vi eller han om vad hon bar på för hemlighet. Snart upptäckte vi dock att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *