Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Höst VM stjärna nr 2 på kenneln
formats

VM stjärna nr 2 på kenneln

Team_amarox_ica

Team Amarox Ica.

Sedan någon vecka har vi haft ännu en VM stjärna på vår kennel. Team Amarox Ica, från Pia i Jämtland. Ica har glidit in i flocken på ett fantastiskt lättsamt sätt. Inget krångel med de andra hundarna. Hon är mjuk och lyhörd vilket vi uppskattar enormt.

Team Amarox Ica har gått in i träningen med vårt unghundspann. De körs ännu inte över milen. Ica har haft lite jobbigt under körsituationer. Hon vill hålla koll bakåt och vi får jobba en hel del med henne. Det är absolut inget onormalt att en vuxen hund som man tar in kräver lite arbete på det ena eller andra sättet.

Vad som imponerar mig enormt är Icas lugn i startsituationer. Hon kopplas in och sedan väntar hon bara. Man skall ha i åtanke att hon faktiskt kommer från en sprintmiljö där det oftast är korta distanser och ganska heta hundar.

Det som främst gör Ica intressant är hennes stamtavla. Hon är resultatet av en ganska tuff linjeavel vilket gör det extra intressant att korsa in en hund som henne med något helt obesläktat. Dessutom så har hon presterat bra i arbete hos Pia med bland annat en 2:a plats på VM 2008 i sexspannsklassen. Hon kommer troligast inte att kunna gå Femundlöpet 2013 då hon ligger för långt efter i träning.

Team_amarox_ica_i_hundgård

Ica funkar socialt väldigt bra med de andra hundarna i rasthagen. Här stiftar den andra VM-stjärnan Fugitive’s Myran bekantskap med Ica.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
2 Comments  comments 

2 Responses

  1. Fina ICA, mamma Tinny finns hos oss lugn lite skygg, vill gärna ha bekräftelse att hon gör rätt. Den snabbaste och uthålligaste hunden på vår Kennel går i led.:-)

  2. […] slutet av September fick vi hit Team Amarox Ica från Pia Ångström i Jämtland. En glad och fin hund som fann sig snabbt tillrätta på kenneln […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *