Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Jokkmokkguiderna

WH-logga
Jokkmokkguiderna är ett litet företag som ägs och drivs av oss Matti Holmgren och Stina Svensson.
Här i Jokkmokks skogar och fjäll erbjuder vi hundspannsturer, vandringsturer och kanotturer och har också uthyrning av kanoter och kajaker.

2003 blev Jokkmokkguiderna godkänd ekoturismarrangör och fick kvalitetsmärkningen Naturens Bästa på flera av sina arrangemang/turer.
Märkningskommitténs motivering (29 januari 2003):
‘En av Norrbottens duktigaste och mest entusiastiska hundspannsarrangörer där hundarna alltid står i centrum. En kunnig och seriös arrangör, som inte bara vill inspirera andra turismentreprenörer i Jokkmokk att utveckla sin verksamhet, utan också en eldsjäl med djupt engagemang i Världsarvet Laponia, fjällnära urskogar och rovdjursfrågor.’

2008 fick Jokkmokkguiderna den stora äran att motta ‘Grand Travel Award’ som årets ekoturismarrangör. Motiveringen:
‘Jokkmokkguiderna är inte bara en av norra Sveriges främsta ekoturismarrangörer med världsunika produkter inom hundspann, fjällvandring och kajak. Det är också ett företag som inspirerar och tillsammans med andra utvecklar och tillgängliggör världsarvet Laponias många möjligheter.’

Vi driver Jokkmokkguiderna för att vi gillar friluftsliv och de marker som finns här i norr. Vi vill gärna visa och förmedla till andra hur härligt livet här ute kan vara. Därför tar vi med små grupper på tur i skog och mark. Att vi sedan klarar av att försörja oss på detta är ju ett privilegium!!!
Tack till alla våra gäster som hjälper oss att göra detta möjligt. Tack!

Stina & Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *