Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Byggprojekt Man tager vad man haver.
formats

Man tager vad man haver.

trappa

Trappa byggd av lastpallar och bakved.

Ibland tar det lång tid men till slut blir det gjort. De flesta av oss har några så kallade ”surdegar” som ligger och moler. En av våra ”surdegar” har varit att bygga en trappa upp till en av våra högsta hundgårdar. Alla hundgårdar i vår kennel är byggda med trallgolv och eftersom vår tomt till viss del består av berggrund har vi låtit hundgårdarna följa terrängen. Resultatet har blivit en lite mer levande kennel och inte så strikt på långa spikraka rader.
En av de allra högsta hundgårdarna har saknat en tillräckligt hög trappa upp till dörren och vi har inte riktigt fått tummarna loss att bygga en heller. MEN lördag kväll efter hundmatningen infann sig plötsligt lusten och jag spikade ihop en ny trappa.

Trappan är byggd med hjälp av 4 st lastpallar, några träbrädor och bakved.
I botten ligger två större lastpallar på varandra 120 x 100 cm, ovanpå dem har jag spikat fast en mindre lastpall 100 x 80 cm och ovanpå den ligger en halv lastpall.
Springorna i lastpallarna är ofta väldigt breda så jag har därför spikat igen dem annars kan en hund lätt trampan ner med en tass och fastna och om det vill sig riktigt illa bryta ett ben.
Sidorna av trappan har jag klätt med bakved vilket ger den en lite vilda western look och smälter in med resten av kenneln. Allt som allt tror jag det tog ca 1,5 timme att göra den och allt material som jag använt fanns liggande på gården.
/Stina

hundgården

En levande kennelanläggning där hundgårdarna följer terrängen.

lastpall

Med lite kreativitet kan man bygga väldigt mycket med hjälp av lastpallar.


stora_springor

Det är viktigt att spika igen de stora springorna så att en tass inte fastnar.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *