Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Avel Den överraskande Ä-kullen
formats

Den överraskande Ä-kullen

Tjuvparningar är svårt att komma ifrån då man har mycket hundar. Även om man jobbar för att slippa dem så kommer de ändå att hända.
När vi köpte Zpring av Per i slutet av januari visste varken vi eller han om vad hon bar på för hemlighet. Snart upptäckte vi dock att Zpring inte bara var tjock för att hon var matglad utan att hon faktiskt var dräktig. Efter samtal med Per fick vi reda på att om hon var parad så var det med Atlas som vi köpte tillsammans med Zpring.

Ä-kullen

Surprise!

Atlas och Zpring är en outcross-kull. De har inga släktband mellan varandra. Eftersom att vi inte hade någon egen erfarenhet av varken Atlas eller Zpring så valde vi att bara behålla en valp hos oss. En hanvalp kommer att flytta tillbaks till Team Vachas kennel och två valpar har flyttat till Sten och Anita, Jokkmokk Mountain Traveller, som vi samkör mycket hundspannsturer med under vintrarna. Alla valparna kommer att bli utvärderade som arbetande draghundar.

Working Husky Ätti på äventyr Valparna är mycket pigga och har grym aptit. Working Husky Ätti, en liten tik, kommer att stanna hos oss. Ämser flyttar till Per vid midsommar. Under hösten/förvintern kommer dessa att köras in men det är ju först vintern 2014/15 som vi egentligen kan göra en utvärdering på hur de arbetar.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
2 Comments  comments 

2 Responses

  1. […] och Ann är här från södern o hälsar på. De ska hämta en valp från Ä-kullen. Närmare bestämt Ämser efter Atlas och Zpring. Givetvis blir det hundprat i massor. […]

  2. […] är vi två hundar fattigare. Ämser , har just farit söderöver med Per och Ann. Han är bara en unghund så vi har inte hunnit bli […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *