Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Ny hund Team Luna-Tic’s Toolik, ny på kennneln
formats

Team Luna-Tic’s Toolik, ny på kennneln

Toolik_1
I veckan kom en ny hund till vår kennel. Team Luna-Tic’s Toolik (S53999/2008). En hanhund som tidigare gått i Urban Svenssons arbetsspann och jobbat på olika turistturer. Hos Urban gick han delvis som ledarhund och ska ha varit en riktigt bra arbetare.

Toolik är väldigt lugn i sättet. Under de första turerna vi kört honom står han helt lugnt vid starten. Sedan har han jobbat lite si så där men allt är nytt och vi kräver inte heller någonting av honom än. När en ny hund kommer till oss så måste man först ge dem en chans att lära känna oss och de andra hundarna. Det tar ganska lång tid innan man verkligen vet om det kommer att fungerar klockrent.

Tittar man på Tooliks stamtavla så hittar vi en blandad mix av hundar. Som lite kuriosa kan man se att mormodern är Snowtrails Misty från Invar de Forest. Jag har lite svårt att ha någon uppfattning om aveln bakom Toolik. Det finns en hel del kända hundar bakom honom men inget som vi egentligen strävar efter att ta in i vår avel. Dock så är en bra hund alltid en bra hund. Nu ska vi köra Toolik och ha massa trevlig tid med spannen ute i skogen.

Toolik_2

Toolik har en ganska speciell huvudform. Ser lite valpig ut.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *