Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Höst Träningsläger med Polarhundsklubben
formats

Träningsläger med Polarhundsklubben

Träningsläger_jokkmokk_sphk_1

Startklara hundar. Hundspann startade ut och kom in om vart annat hela tiden. Vältrafikerat i skogen i helgen! Xara och Rosa i led.

Under helgen var vi på träningsläger med Polarhundsklubben. Det är alltid trevligt att träffa annat hundfolk, träna hundar och vara i skogen.
Alla möjliga draghundsraser var representerade, alaskan malamuter, samojeder, grönlandshundar, siberians och alaskan huskies. Alla var välkomna och det blev ett stort uppslut trots den rikliga nederbörden på lördagen.
Det blev massor av erfarenhetsutbyte, tankar runt träning, folk hjälpte varandra osv. Jättetrevligt må man till och med säga!

Våra hundar kördes hälften av den planerade sträckan. Underlaget slet ganska bra på tassarna samt att de blev märkbart påverkade av allt hundliv runtomkring. Det är ju faktiskt just det man vill uppnå med att träna tillsammans såhär. Hundarna blir utsatta för mental träning helt såväl som fysisk.

Egentligen skulle vårt unghundsspann också följt med men då vi blev förkylda dagarna innan uteslöt vi dem. De hade egentligen också behövt denna träning.

Träningsmässigt ligger vi hyfsat i takt med vad vi tidigare planerat. Nu i Oktober kommer mängden att skruvas upp. För vår del får underlaget och tassarna avgöra exakt hur vi kör. Snö ger bra förutsättningar för riktigt långa pass. Frusen barmark med isfläckar och vi kommer inte alls att få lika många mil. Så vi får hoppas på ett tunt snötäcke snart.

Träningsläger_jokkmokk_sphk_2

Ulva och Angel som ledarpar på Stinas spann.

Träningsläger_jokkmokk_sphk_3

Att vända ett storspann med 12 eller 16 hundar på en liten vändplan är inte alltid så lätt. Här inväntar vi varandra och ser så alla kommer sig runt.

Träningsläger_jokkmokk_sphk_4

Kim selar av sina Alaskan huskies efter söndagens träningstur. Härligt med uppehållsväder efter en blöt lördag.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
4 Comments  comments 

4 Responses

  1. Krister

    Va trevligt det ser ut, mmmmmm Ulva ser stark ut…. musklad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *