Facebook Twitter Gplus E-mail RSS
Home Avel Valpkaskad
formats

Valpkaskad

Valpkaskad_1

Nosarna börjar pigmenteras men ögonen inte öppna ännu.

För en vecka sedan sprutade det ut valpar ur våran Rut. Hela nio stycken nya siberian huskys såg dagens ljus. Tre tikar och sex hanar. Betydligt mer än vi förväntat oss och nästan mer än vi hoppats på då vi dessutom väntar en kull till om några veckor.

Moderskapet är en bekräftelse och faderskapet lite okänt eftersom att det är två hanhundar som varit med samma tik. Working Husky Masi, en äldre hanhund som vi planerat att ta valpar efter. Sedan så Working Husky Zorba som lyckades snika till sig ett ligg. Vem som är far kommer vi att DNA testa då valparna är lite äldre.

Vi kommer att få valpar till försäljning ur denna kull. Först när vi fått faderskapstesten kommer vi dock att avgöra vilka som blir kvar. För vår del så är Masis valpar viktiga för vår fortsatta avel då detta troligast blir Masis sista kull. Zorba är en duktig slädhund som gått mer än en full säsong i vår verksamhet. Han är inte körd längre än 10 mil men har inte visat på några problem.

Nu är valparna snart en vecka gamla. Dessa små liv som kommer att köras in framför slädarna under Februari-Mars månad. Just nu känns det avlägset att de skall bli så stora redan denna vinter. De som nu ser ut som små marsvin där de ligger och diar.

Valpkaskad_4

Kanske lite lik sin halvbror Working Husky Xtreme.


Valpkaskad_3

Vadå söta?


Valpkaskad_2

En trött moder. Det är viktigt att man inte glömmer tiken för alla valparna.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
3 Comments  comments 

3 Responses

  1. Vad fina de är! Kul 🙂

  2. […] sitter man här med Rut som diar nio små valpar. Valparna är ca en vecka gamla och nu har Rut fått feber och är lite småhängig. Tempen har det senaste dygnet pendlat mellan […]

  3. […] en dryg vecka sedan visade det sig att Ruts feber inte gav med sig. Lite hastigt fick jag fara med nio tvåveckorsvalpar och en febrig Rut bak i bilen. Efter lite undersökningar så beslutade vi att ta ut livmodern. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *